Votulastkrant logo

Artikelen door Simone Mutsaers

Sparen voor aanpassingen verkeersroute Votulast
Sparen voor aanpassingen verkeersroute VotulastUitlaatgassen, gejaagde automobilisten en fietsers die van de weg gedrukt worden: voor veel wijkbewoners waarschijnlijk een herkenbaar beeld. De afgelopen jaren werd de nijpende verkeerssituatie in Votulast meerdere keren in kaart gebracht door middel van bewonersenquêtes, inspraakavonden en kentekenonderzoek. Zo’n honderd betrokken buurtbewoners zochten mee naar een oplossing. Wat is er met al die input gebeurd?
Votulastkrant 2019 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Bij ons in de...
Bellamystraat
Doorgaande wegen, kleine straatjes, kades, steegjes, hofjes; Votulast heeft het allemaal. Hoe is het om daar te wonen? Wij gaan het vragen!
Votulastkrant 2019 no. 6, November
lees artikel reageer

Verzameld werk
Kopjes, vaasjes, beeldjes, speelgoedautootjes: je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het verzamelen. Ook in onze wijk wordt heel wat bij elkaar verzameld. Wij nemen dit jaar een kijkje bij deze verzamelaars.
Votulastkrant 2020 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Auto delen: meer ruimte en schone lucht
Auto delen: meer ruimte en schone luchtSinds vrijdag 31 januari is in parkeergarage De Grifthoek de eerste deelhub van Utrecht geopend. Een deelwat? Een deelhub is een centrale plek waar naast deelauto’s ook andere vervoermiddelen zoals elektrische fietsen en scooters beschikbaar zijn, die iedereen in de wijk kan gebruiken. De gemeente wil dat er meer mensen een auto delen, zodat er meer ruimte op straat ontstaat voor andere dingen zoals groen of speelplekken. Bovendien is het positief voor de luchtkwaliteit en bereikbaarheid, en zijn er minder parkeerplaatsen nodig.
Votulastkrant 2020 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten