Votulastkrant logo

Artikelen door Saskia Mertens

Wijkverhalen
Aan het begin van het nieuwe jaar stap ik binnen bij cafetaria en Chinees afhaalcentrum 'Wing Fung', tegenover de molen. Ik heb een afspraak met meneer Chen. Zijn vrouw, mevrouw Zhou, ontvangt mij gastvrij met thee. Ook Alice, hun dochter schuift aan. "We hadden voor 2004 een snackbar in Buiten Wittevrouwen," vertelt meneer Chen. "Maar dit pand op de kruising van de Adelaarstraat en de Hopakker is een betere locatie en de buurt is gezelliger." De vorige eigenaar, een Kantonees, gaf het pand de naam 'Wing Fung' wat 'Goede Oogst' betekent. Die naam hield het echtpaar in ere.
Votulastkrant 2015 no. 1, februari
lees artikel reageer

Nieuw! Buurtteam Noordoost
Nieuw! Buurtteam NoordoostSinds de gemeenten verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg en voor een groot deel van de zorg en ondersteuning aan volwassenen, zijn er in Utrecht buurtteams opgericht. Votulastbewoners kunnen vanaf 1 januari jl. terecht bij Buurtteam Noordoost. De Votulastkrant ging in gesprek met teammanager Radouane Menni en gezinswerker Marrit Everaars in Buurtcentrum De Leeuw.
Votulastkrant 2015 no. 2, maart
lees artikel reageer

Wijk als werkterrein
Luuk Emmink werkt als imker, midden in de stad. In 2011 volgde hij een bijencursus en in datzelfde jaar kon hij als imker bij Griftsteede aan de slag. In reactie op mijn introductie van deze rubriek antwoordt Luuk lachend: "Voor mij is het imkeren geen werk, maar een hobby. Voor de bijen is het wel hard werken!
Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Kunst in klaslokalen
Kunst in klaslokalenHet voormalige pand van de Dr. Bosschool aan de Maria van Reedestraat staat niet langer leeg. De klaslokalen zijn gevuld met grafisch vormgevers, fotografen, kostuumontwerpers en schilders. Want sinds maart beheert 'SWK030 creatieve huisvesting' deze locatie. Deze stichting biedt kunstenaars, creatief ondernemers, kunstinstellingen en culturele organisaties een betaalbare werkruimte.
Votulastkrant 2015 no. 4, Juni
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten