Votulastkrant logo

Artikelen door Robert Holthuizen

Clubs in de Wijk
Clubs in de WijkDe Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Een leesclub bijt de spits af.
Votulastkrant no. 1, januari - februari 2011
lees artikel reageer

"Het gaat om de verwondering, niet om het weten"
"Het gaat om de verwondering, niet om het weten"De Kwartelstraat. Een fascinerende etalage vangt mijn blik. Op het raam staat: Zagourski. Foto-antiquariaat. In- en verkoop. Centraal staat een foto van een oude zwarte vrouw met doorgroefd gelaat en witte haren. Andere exotische foto's omringen haar. Een grijs gordijn verbergt de ruimte die er achter ligt. In- en verkoop? Zou hier ooit worden aangebeld?
Votulastkrant no. 2, maart 2011
lees artikel reageer

Clubs in de Wijk
Clubs in de WijkDe Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Dit keer: eten voor 55-plussers in Buurtcentrum de Leeuw.
Votulastkrant no. 3, april 2011
lees artikel reageer

Excursie Stadsnatuur
Op zaterdag 4 juni gaf buurtgenoot en ecoloog Floris Brekelmans een excursie over wilde planten en dieren in Votulast. En natuurlijk liep een van onze redacteuren mee.
Votulastkrant no. 3, april 2011
lees artikel reageer

Verhalen van de straat
Verhalen van de straatDe redacteuren van de Votulastkrant gaan verhaal halen in hun eigen straat. Deze keer: de Van der Mondestraat.
Votulastkrant no. 4, juni 2011
lees artikel één reactie

Wijkverhalen
WijkverhalenOp de hoek van de Willem van Noortstraat en de Floris Heermalestraat bevindt zich sinds 1995 Mooij Antiek & Interieur. Bij mooi weer ziet u de eigenaar, Paulus Mooij, soms op een stoeltje voor zijn winkel een sigaretje roken. Lang, slank, een bruine gegroefde kop en lange grijze haren in een staart gebonden.
Votulastkrant no. 5, oktober 2011
lees artikel reageer

Clubs in de Wijk
Clubs in de WijkDe Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Dit keer een informele hondenuitlaatclub.Votulastkrant no. 6, november-december 2011
lees artikel reageer

Wijkverhalen
WijkverhalenAchttien ouderen leven samen in een woongroep aan het Willem van Abcoudeplein 15 t/m 17 E. Samen leven? "Sommige mensen denken dat het een soort commune is," zegt één van de bewoners, "maar dat is het niet, hoor." Hoe ziet het er dan wel uit? Een verhaal over ouderen die elkaar steunen, zoekend naar een balans tussen vrijheid en verbinding. En samen plezier hebben.
Votulastkrant 2012 no. 1, januari 2012
lees artikel reageer

Lezersvraag: Zaagmolen de Haas
Lezersvraag: Zaagmolen de HaasEen lezer vroeg ons of er afbeeldingen bestaan van Zaagmolen de Haas waarnaar de Zaagmolenkade is vernoemd.
Votulastkrant 2012 no.2, maart 2012
lees artikel één reactie

Een station in het Griftpark
Een station in het GriftparkHoe kunnen we de wijk leuker, veiliger en groener maken? Roept u maar! Dat was vrij vertaald de vraag van de wijkraadpleging onder de bewoners van Noordoost. Deze wijkraadpleging is georganiseerd door de wijkraad Utrecht Noordoost, een groep actief betrokken burgers die hart hebben voor hun wijk en opkomen voor de belangen van de bewoners en ondernemers. Wat is er uit de raadpleging gekomen en wat gebeurt er met alle ideeën?
Votulastkrant 2012 no. 3, Mei 2012
lees artikel één reactie

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten