Votulastkrant logo

Artikelen door Lonneke de Roovere

Wijk als werkterrein
Dag in dag uit op straat in Votulast: dan leer je de buurt wel kennen. Wat maken ze mee, de mensen die werken op de straten in onze wijk?
Votulastkrant 2015 no. 2, maart
lees artikel reageer

Je haar verven met koffie
Je haar verven met koffieOp een druilerige vrijdagmiddag stap ik binnen bij Ginger op de Willem van Noortstraat. In deze 'eerste Natuurkapper van Utrecht' die onze wijk sinds 30 maart jl. rijker is, worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt. Kapster Maaike en masseuse Lotte ontvangen mij hartelijk met biologische koffie en een stukje brownie van de buren (Sis Bakery).
Votulastkrant 2015 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Wijkverhalen
De vader van ons redactielid Lonneke de Roovere woonde vroeger vlak bij de Gasfabriek. Als klein jochie woonde en speelde hij daar. Voor deze krant besloot ze hem te vragen naar zijn herinneringen over die tijd. Dit is zijn verhaal.
Votulastkrant 2015 no. 4, Juni
lees artikel reageer

Over de grens
Votulast, ons eigen stukje stad. Begrenst door wegen en water. We mijmeren over het Griftpark in de zomer en zien overal 'onze' molen bovenuit torenen. Maar als je langs die denkbeeldige grens fietst, rijdt of vaart, is er aan de overkant óók veel moois te zien. Wat ligt er achter de Kardinaal de Jongweg, Blauwkapelseweg, Singel en Vecht? De Votulastkrant verruimt voor één keer haar blik en zoekt de grens op.
Votulastkrant 2015 no. 5, September
lees artikel reageer

Wijkverhalen
Najaar 2014 worden er in het Majoor Bosshardtplantsoen een stuk of zeven flinke bomen gerooid. Een treurig gezicht want ze staan er dan al ruim 65 jaar. Maar de bomen zijn ziek. Gelukkig verdwijnen ze niet helemaal. Tegenover het park woont meubelmaakster Saskia die, samen met Stichting Tafelboom, de bomen een tweede leven geeft.
Votulastkrant 2015 no. 6, December
lees artikel reageer

Marktplaats in de wijk
Marktplaats.nl, wie kent het niet? Sinds 1999 zijn er dagelijks 1.3 miljoen mensen actief op de grootste advertentiesite van Nederland. Er worden gemiddeld 350.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst. Ook onze mede-Votulastbewoners zijn actief op het platform. Wat verkopen zij zoal of waarnaar zijn zij op zoek? In deze serie zoeken we contact met verkopers van opmerkelijke goederen.
Votulastkrant 2016 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Wijkverhalen
Sinds de zomer van 2014 verkoopt Eelco het Straatnieuws voor de Albert Heijn aan het Willem van Noortplein. Dit is niet zijn eerste plek als Straatnieuws-verkoper maar wel de beste. Eelco koopt het Straatnieuws voor 1,60 euro en verkoopt deze voor 2,50 euro. De winst mag hij houden. Als het hard regent mag hij in de winkel staan van Gert Jan, al doet hij dat liever niet. Voor de deur kan hij de boel goed in de gaten houden en mensen helpen met hun boodschappen of hun fiets.
Votulastkrant 2016 no. 2, Maart
lees artikel 4 reacties

Jur vertelt...
Hoe was het vroeger in de wijk? In deze rubriek laten we wijkbewoners over verschillende decennia vertellen. Deze keer: Jur, al 65 jaar bewoner van de Abraham Bloemaertstraat, vertelt over de jaren 50.
Votulastkrant 2016 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Ton en Elza vertellen
Hoe was het vroeger in de wijk? In 2016 laten we in deze rubriek verschillende decennia langskomen. Wijkbewoners vertellen. Deze keer: Ton en Elza vertellen over de jaren '60.
Votulastkrant 2016 no. 4, Juli augustus september
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten