Votulastkrant logo

Artikelen door Liesbeth Lenselink

Aan de keukentafel
Ook zo benieuwd hoe het er in een studentenhuis aan toe gaat? Dit jaar schuift de redactie zes keer aan tafel aan in een studentenhuis in de wijk. Dit keer de studentenflat in het voormalige arbeidsbureau aan de Willem Dreeslaan 113.
Votulastkrant 2018 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Mensen helpen hun geluk te vinden
Mensen helpen hun geluk te vindenLange tijd zat er een fietsenwinkel. Nu word je op de Van Humboldtstraat 108 verwelkomd door de boomlange en goedlachse Pim Posdijk. De lifestylecoach is al zijn hele leven bezig met sport en gezonde voeding, voordat hij onlangs hier de deuren opende van zijn studio.
Votulastkrant 2018 no. 6, November
lees artikel reageer

Griftpark twintig jaar!
Griftpark twintig jaar!Voor en door bewoners, zo kun je het Griftpark het beste omschrijven. Bij de opzet en het onderhoud en natuurlijk het intensieve gebruik van dit park zijn de bewoners van Votulast en omstreken betrokken. Dit jaar viert het park zijn 20-jarig bestaan.
Votulastkrant 2019 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Gluren bij de buren
Gluren bij de burenZondag 10 februari vond de elfde editie van het gratis huiskamerfestival Gluren bij de Buren plaats. Ook in Votulast werd volop opgetreden. Gastvrije buurtbewoners stellen op deze dag hun woonkamer beschikbaar om de lokale podiumkunst een boost
te geven.
Votulastkrant 2019 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Van tunnel naar toekomst
Van tunnel naar toekomstEen bewoner wil net de deur uitgaan als ik aanbel bij Lister Hostel Witte­vrouwen aan de Wittevrouwensingel 88. lk vertel dat ik voor locatiehoofd Ronald kom. De man verandert zijn plan en neemt me mee naar binnen. Woonbegeleider Aram komt met uitgestrekte hand naar me toe. Hij neemt me mee naar de keuken om me van drinken te voorzien. Het ruikt er heer­lijk gekruid. "Een bewoner heeft net gekookt," en hij laat me de grote bakken shoarma zien. We lopen door naar Ronald die net uit teamoverleg komt. Er heerst een fijne, vrolijke sfeer.
Votulastkrant 2019 no. 3, Mei
lees artikel één reactie

Bij ons in de...
Lauwerecht

Doorgaande wegen, kleine straatjes, kades, steegjes, hofjes; Votulast heeft het allemaal. Hoe is het om daar te wonen? Wij gaan het vragen!
Votulastkrant 2019 no. 4, Juli
lees artikel reageer

Oma’s soep: Het recept tegen eenzaamheid
Oma’s soep: Het recept tegen eenzaamheidEen eenvoudig recept: jongeren maken samen met ouderen soep en wisselen ondertussen verhalen uit. De ingrediënten komen van de Jumbo die ze voor niks aanbiedt. De ruimte in Buurtcentrum De Leeuw is ook zonder kosten en zodoende kan er om de week op dinsdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur gratis aangeschoven worden!
Votulastkrant 2019 no. 6, November
lees artikel reageer

Pleisterplaats
Wat zijn de gezellige hangplekken in onze wijk? Welke bekende en minder bekende pleinen, plaatsjes, bankjes en verzamelpunten zijn er eigenlijk, wie komen daar graag en wat is er te beleven? Dit keer: het Koekoeksplein.
Votulastkrant 2020 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten