Votulastkrant logo

Artikelen door Anne Doeleman

Schatzoeken in het park
Schatzoeken in het parkVerwacht geen gouden dukaten, juwelen en diamanten in een houten kist. De schatten die wereldwijd – ook in Votulast – verstopt zijn, bestaan vaak enkel uit een plastic bakje met een logboek en soms een kleinigheidje om mee te nemen. Geocaching is de term van dit schatzoeken 2.0. Het levert een heerlijk middagje speuren in het Griftpark op. Maar een schat?
Votulastkrant 2015 no. 6, December
lees artikel reageer

Te gast in Votulast
Utrecht trekt toeristen uit de hele wereld. Ook in Votulast strijken ze neer. Onze wijk telt verschillende Bed & Breakfasts; van luxe appartementen tot kamers drie hoog achter. Deze keer: Het gekroonde visje aan de Lauwerecht.
Votulastkrant 2016 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Bakkie troost in café Averechts
Bakkie troost in café AverechtsAl vijf jaar lang verandert café Averechts elke laatste zondagmiddag van de maand in Café TrösT: een ontmoetingsplek voor mensen die een dierbare verloren hebben. Een middag met muziek, optredens, gedichten of columns. Mensen kunnen er met elkaar in gesprek komen en ervaringen delen. Er vallen uiteraard de nodige tranen, maar het is vooral een mooie, fijne plek. “Het is geen rouwcafé, maar een troostcafé. Het leven word ook gevierd.”
Votulastkrant 2016 no. 2, Maart
lees artikel één reactie

Wijkverhalen
In de Jacob van der Borchstraat en omgeving is ze een bekende verschijning met haar kliko, tas, knijper en vegers: Diny. Inmiddels is ze 75 jaar oud, maar dat houdt haar niet tegen om de straten rond haar huis zo netjes mogelijk te houden.
Votulastkrant 2016 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Beroemd door plant tegen roze wand
Beroemd door plant tegen roze wandOp een dag langs een roze muur fietsen met een plant ervoor en een idee is geboren. Lotte van Baalen werkt als pedagoog bij verschillende instanties in de buurt, maar timmert daarnaast ook hard aan de weg in de kunstwereld. Met haar Instagrampagina @PlantsOnPink kreeg ze afgelopen jaar binnen no time duizenden volgers. Dat bleef niet onopgemerkt; onlangs werd ze uitgenodigd voor de New York Design Week.
Votulastkrant 2016 no. 4, Juli augustus september
lees artikel reageer

Te gast in Votulast
Utrecht trekt toeristen uit de hele wereld. Ook in Votulast strijken ze neer. Onze wijk telt verschillende Bed & Breakfasts; van luxe appartementen tot kamers drie hoog achter. Dit keer: Appartementen aan de Weerdsingel Oostzijde.
Votulastkrant 2016 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Nieuwe Tolkien in de vogelenbuurt
Nieuwe Tolkien in de vogelenbuurtDe boeken die hij gelezen heeft, zijn op twee handen te tellen en op school was hij nooit goed in Nederlands. Hij was meer de sportieveling, als gymleraar met een passie voor outdoor. Toch werd Marc Lommert, tot ieders verbazing, schrijver van fantasyboeken. Een uitgeverij geeft zijn boeken nu uit.
Votulastkrant 2016 no. 6, December
lees artikel reageer

Sint Maarten in de wijk
Sint Maarten in de wijkHet is dit jaar 1700 jaar geleden dat Sint Maarten, de Utrechtse schutspatroon, geboren werd. Hij is het meest bekend door zijn barmhartigheid toen hij als Romeins militair op een koude dag bij de stadspoort van Amiens zijn rode soldatenmantel deelde met een arme naakte bedelaar.
Votulastkrant 2016 no. 6, December
lees artikel reageer

Check m'n plek
Wat vind jij de leukste plek in de wijk? Dit keer Ronja van der Maar (7) en Meis van der Wal (8) die er een tekening van maakten.
Votulastkrant 2017 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Een goede buur is...online!
Een goede buur is...online!Gereedschap lenen van elkaar, buren die willen helpen met klussen, een oproep voor een wandelmaatje: ook online kunnen buren elkaar vinden. Onze buurt kent inmiddels meerdere online platforms waarop buurtgenoten elkaar kunnen helpen, zoals die van BuurtWelzijn. Met een nieuw project wil deze stichting het netwerk van senioren blijvend versterken.
Votulastkrant 2017 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Buurtbaasjes
Dit jaar gaat de redactie de straat op, op zoek naar baasjes in de buurt. Opmerkelijke honden en hun bezitters, of andersom. Dit keer Iris Hekkert met schoolhond Bibiche.
Votulastkrant 2017 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Check m'n plek
Wat vind jij de leukste plek in de wijk? Dit keer maakte Ayso Malda (6) er een tekening van.
Votulastkrant 2017 no. 4, Juli
lees artikel reageer

Een halve eeuw ervaring in de Teleshop
Een halve eeuw ervaring in de TeleshopDe Teleshop aan de Van Humboldtstraat is misschien niet de bekendste zaak van Votulast, toch zit de elektronicazaak al 48 jaar op deze plek. Met al die tijd dezelfde eigenaar, de inmiddels 82-jarige Kees van Wijnbergen. Voor Kees geen geraniums: lekker werken houdt zijn geest lenig, zegt hij zelf.
Votulastkrant 2017 no. 5, September
lees artikel reageer

Buurtbaasjes
Dit jaar gaat de redactie de straat op, op zoek naar baasjes in de buurt. Opmerkelijke honden en hun bezitters, of andersom. Deze keer: Ruth Slob met haar therapiehond Amber.
Votulastkrant 2017 no. 6, December
lees artikel één reactie

Drie vrienden doppen hun eigen (koffie-)boontjes
Drie vrienden doppen hun eigen (koffie-)boontjesDrie vrienden zonder horeca-ervaring en zonder kennis van koffiezetten, die een koffietentje starten. Klinkt niet als een succesverhaal, maar is het wel. Ook de tweede vestiging van ’t Koffieboontje - op de Gruttersdijk - loopt lekker.
Votulastkrant 2018 no. 1, Januari
lees artikel reageer

Bye Bye belastingkantoor
Bye Bye belastingkantoorHet duurde even, maar het oude Belastingkantoor aan de Gerbrandystraat gaat dit jaar dan toch echt tegen de vlakte. Ervoor in de plaats komen 200 zelfstandige studentenwoningen en 287 huurappartementen. Niet alle buurtbewoners zijn gelukkig met de plannen; vooral de studentenwoningen baren zorgen.
Votulastkrant 2018 no. 2, Maart
lees artikel reageer

Achter de zelfgemaakte tralies
Achter de zelfgemaakte traliesWat doet een tbs-kliniek midden in een woonwijk? Die vraagt wordt regelmatig gesteld aan de Van der Hoeven Kliniek, zeker nu de bebouwing rond de Willem Dreeslaan steeds dichterbij komt. Op de open dag van TBS Nederland op 17 maart, kregen bezoekers antwoorden en een rondleiding.
Votulastkrant 2018 no. 3, Mei
lees artikel reageer

Z(w)ingen bij Zumba!
Z(w)ingen bij Zumba!Elke woensdagavond waant Buurtcentrum De Leeuw zich in Zuid-Amerikaanse sferen. De vrouwen van Braziliaans koor Zumba! oefenen dan hun samba’s, bossa’s en andere volksmuziek. Hun kwaliteiten zijn zelfs in Brazilië opgevallen: ze zijn uitgenodigd om daar in oktober op te treden.
Votulastkrant 2018 no. 4, Juli
lees artikel reageer

De tuin van...de Adelaarhof
Soms verraden ze zich door een overhangende tak of piept er iets door een schutting of over een dakrand. Wij gaan dit jaar op zoek naar verborgen groen in Votulast. Geheime tuinen, daktuinen, binnentuinen en meer.
Votulastkrant 2018 no. 5, Oktober
lees artikel reageer

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten