Votulastkrant logo

Colofon

De Votulastkrant is de onafhankelijke wijkkrant voor de Utrechtse wijken Vogelenbuurt, Tuinwijk, Lauwerecht en de Staatsliedenbuurt (Votulast). De krant verschijnt zes keer per jaar en is met een verspreiding van 5600 exemplaren de op-een-na-grootste wijkkrant in de gemeente Utrecht. De Votulastkrant wordt mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het initiatievenfonds.

De redactie van de krant voert een eigen redactiebeleid en opereert onafhankelijk van subsidiënten en adverteerders. De krant beoogt met artikelen over bewoners, ondernemers, wijkgerelateerde activiteiten, natuur en historie, deze levendige wijk te portretteren en zo een bijdrage te leveren aan de sociale cohesie.

De Votulastkrant is een van de oudste wijkkranten van Utrecht. De huidige krant is voortgekomen uit de wijkkrant die bewoners van de Vogelenbuurt omstreeks 1975 hebben opgezet. Sinds 1985 wordt de krant ook in de aangrenzende buurten Tuinwijk, Lauwerecht en Staatsliedenbuurt verspreid en heet de uitgave de Votulastkrant.

De redactie van de Votulastkrant: Nettie van Dijk, Hoda Hamdaoui, Florinda Kraaijeveld, Liesbeth Lenselink, Wendeline van den Nagel, Marian Venemans en Gert-Jan van Zetten. Website: Ivo Klamer.

Eindredactie: Jacqueline van Eimeren.

Zoeken in votulastkrant.nl

Kranten

Votulastkrant 2019 no. 4
Juli
De nieuwe Votulastkrant is uit! Leer onder meer wat de bouwplannen in de Staatsliedenbuurt zijn, hoe het wonen in de Lauwerecht bevalt, wanneer het buurtfeest aan het Willem van Noortplein wordt gehouden en wat er gebeurt in de tipi van Griftsteede!
artikelen  download krant

Votulastkrant 2019 no. 3
Mei
In deze krant lees je alles over de perikelen rond de molen aan de Adelaarstraat, de verslaafdenzorg in het Listel hostel Wittevrouwen, het leven in de Goeman Borgesiuslaan, de snelcursus dieren-EHBO in Griftsteede, de geschiedenis van het Zwarte Water, en meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2019 no. 2
Maart
De nieuwe Votulastkrant is uit! Leer hoe Dock sociale verbindingen legt, hoe het is om te wonen in de Jan-Simon-Jansenbuurt, wie Lauwerecht van meer kunst, licht en groen gaat voorzien, wat de geschiedenis van de Vecht is en hoe een rondje Gluren bij de buren eruit ziet.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2019 no. 1
Januari
In deze Votulastkrant: 20 jaar Griftpark, een kijkje in de Kraanstraat, straatkunst in de wijk, koffie drinken met Gerrit Jan Roelvink, de geschiedenis van de Stadsbuitengracht, de sportieve highlights van Votulast en het zwembad van de Van der Hoeven kliniek.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2018 no. 6
November
Een nieuwe editie van de Votulastkrant! Lees alles over afvalcontainers in Votulast, graffitikunst in het Grifpark, verwaarloosde tuinen in de Staatsliedenbuurt en tekenaars in het Huis van Betekenis.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2018 no. 5
Oktober
In deze krant: alles over de uitbreiding van de buurtsuper aan de Willem van Noortstraat, een kijkje in de Adelaarhoftuin, de toekomst van de Josephkerk, het begin van het nieuwe schooljaar, en nog veel meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2018 no. 4
Juli
Is er drugsoverlast in onze wijk? Welk geheim verbergt het dak van de Jumbo? Gaat het Griftpark het Vondelpark achterna? Lees er alles over in de nieuwste editie van de Votulastkrant!
artikelen  download krant

Votulastkrant 2018 no. 3
Mei
De tbs-kliniek aan de Willem Dreeslaan, friet en vis aan het Willem van Noortplein, feest bij de Torteltuin, een bezoek aan het Repair Café, de tuin van woningcorporatie Mitros, en nog veel meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2018 no. 2
Maart
In deze editie van de Votulastkrant: een nieuwe school aan de Maria van Reedestraat, het afscheid van het belastingkantoor aan de Gebrandystraat, geveltuintjes in de Vogelenbuurt, het 35-jarig bestaan van café Averechts, en nog veel meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2018 no. 1
Januari
In deze eerste Votulastkrant van 2018: de verbouwing van complex 402B, het afscheid van meneer So, het verhaal achter De Gruijter & zoon, de tuin van de pastorie naast de Josephkerk, de terugkeer van Staffhorst, en meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2017 no. 6
December
In deze Votulastkrant maak je kennis met Ruth Slob en haar hond Amber, leer je waar je kinderkleding kunt ruilen, doe je een bakkie Prins in Café Willem, lees je hoe Gert-Jan van Zetten omgaat met de ziekte van Duchenne, bekijk je de favoriete plek van Daniël, en meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2017 no. 5
September
In deze krant lees je alles over de opknapbeurt van de Gasthuismolenbrug, de Teleshop aan de Van Humboldtstraat, het kentekenonderzoek in onze wijk, de Adriaen Beyerkade door de jaren heen, het BankjesCollectief en meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2017 no. 4
Juli
In deze krant is er volop aandacht voor de grote veranderingen die in Lauwerecht en de Staatsliedenbuurt op stapel staan. Verder lees je alles over de AD(h)D-avond in café Averechts, de geschiedenis van de Vaaltbrug, de workshop landschap schilderen van De Brede School en nog veel meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2017 no. 3
Mei
In deze Votulastkrant: onveilige verkeerssituaties, de verbinding tussen oud en jong en een gesprek over de dood. Maar ook: een kennismaking met straathond Bibiche, een straatgesprek met Ali, een veelzijdige leesclub en de tekening van Morris de Haan.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2017 no. 2
Maart
In deze Votulastkrant onder meer: het BuurtWelzijn-project, de rondleidingen van Gilde Utrecht, het garagebedrijf Autoweerd, de favoriete plek van Josephine Sof (6) en de fietswinkel van Moniek van der Velden.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2017 no. 1
Januari
Deze keer in de Votulastkrant: Verkeersaanpassingen in de Pieter Nieuwlandstraat, fonetisch zingen in Buurtcentrum De Leeuw, de vienden van de Joseph-kerk, de Huiskamer van de Wijk en nog veel meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2016 no. 6
December
In deze krant onder meer: de stadsboulevard van Votulast, op bezoek bij Tapperij Thijs, de jaren '80 door de ogen van Gert-Jan, alternatieven voor Het Nieuwe Inzamelen en een gesprek met fantasyschrijver Marc Lommert.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2016 no. 5
Oktober
In deze Votulastkrant: een uniek experiment in de Duifstraat, te gast aan de Weerdsingel Oostzijde, kunst in een fietsenstalling, een terugblik op de jaren'70, het nieuwe hart van de Koekoekschool en meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2016 no. 4
Juli augustus september
Deze keer in de Votulastkrant: de afvalinzamelingsplannen van de gemeente, een terugblik op Votulast in de jaren '60, geluk proeven in buurtcentrum De Leeuw, picknicken en poëzie beleven in het Griftpark, het straatfeest op het Willem van Abocudeplein en meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2016 no. 3
Mei
In deze krant: Het Nieuwe Inzamelen, logeren aan de Willem van Noortstraat, een groene oase aan de Bemuurde Weerd, klussende studenten, een bevlogen schoonmaakster, herinneringen aan de jaren '50, religieuze kunst & kitsch en de verkoop van een Volvo 1800 ES.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2016 no. 2
Maart
In deze krant: het Schelpenmuseum sluit de deuren, te gast bij Studio Zaagmolen, Liesbeth Jansen over de jaren 40, rouwverwerking in Café TrösT, straatnieuwsverkoper Eelco, de keukenprins van café Prins en de verkoop van geit Plok.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2016 no. 1
Januari
Deze keer in de Votulastkrant: maak kennis met de nieuwe rubrieken Marktplaats in de Wijk, Te gast in Votulast en Hennie vertelt. Ontdek hoe toegankelijk onze wijk is voor mensen met een beperking en waar je terecht kunt voor duurzaam voedsel van lokale makelij. Lees alles over de toekomst van de Josephkerk, de sluiting van een van de laatste winkels in de Koekoekstraat en het nieuwe muzieklokaal aan de Bemuurde Weerd.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2015 no. 6
December
Deze keer in de Votulastkrant: de sloop van het belastingkantoor aan de Gerbrandystraat, het werkterrein van sluiswachter Patrick Gubbels, schatzoeken in het Grifpark, de herinchting van de Vechtoevers, en nog veel meer.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2015 no. 5
September
In de krant van september 2015: zelf bouwen in de Verenigingstraat, tuinieren op de Hopakker, klapstoelconcerten aan het Koekoeksplein en muurschilderingen in de Adelaarstraat.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2015 no. 4
Juni
In de krant van juni 2015: de molen aan de Adelaarstraat, het wijkterrein van schilder Michael van Rossum, herinneringen aan de gasfabriek, de bloemen van Amanda en een kleine scheepstimmerwerf aan de Gruttersdijk.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2015 no. 3
Mei
Een fietsende Votulastkrant: wordt de Koekoekstraat eindelijk een fietsstraat? Fietsenmaker Van Bunnik. De Tour in Votulast en zwemmen in de Singel.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2015 no. 2
maart
In de krant van maart 2015: Buurtteam Noordoost, de wijk als wijkterrein met een professionele gastouder, de brieven van Elly de Vries worden een boek, het Badhuis aan het Willem van Noortplein en de Oscarnominatie voor de buurtbewoners die 'A Single Life' maakten.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2015 no. 1
februari
In het eerste nummer van 2015: de Josephkerk gaat sluiten, de nieuwe rubrieken Oud en Nieuw, Dagdromen en idealen en een kijkje net over de grens, het Wolvenplein.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2014 no.6
december
In dit nummer: kerstwensen van de redactie, Buurtcoöperatie Wederzijds, een minibieb, bestrijd je winterdip, Circus Patz en de St. Josephkerk.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2014 no. 5
september
In dit nummer ondermeer: geen groen, maar nieuwbouw in de Schermerhornstraat, een prentenboek over een monstertje, Biebelebons houdt er mee op, wijkagent Mark van Dorssen en een hengelende kat.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2014 no. 4
juli augustus september
In dit nummer: Staatsliedenbuurt bestaat 60 jaar, de spoortunnel slaat een brug, klapstoelconcerten, op avontuur in de Koninkrijkszaal en bijen in Griftsteede.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2014 no. 3
mei juni
Hoe groen wordt het Zwartewater? Hoe leuk zijn pocketparkjes? Wat gebeurt er op het Koekoeksplein? En hoe Iers is die pub? Hoe reist servies? Dit en meer in de nieuwste editie van de Votulastkrant.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2014 no. 2
maart 2014
In het maartnummer van 2014: een clinic tegen inbraken, het mysterie van het Ketelhuis, tongvarens aan de Keizersgracht en buurtgemeenschap Buurland.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2014 no. 1
februari en maart
Nieuwe rubrieken over speeltuinen en huisdieren, en lees ook over wegomleggingen, yoga, een nieuwe drukker en meer...
artikelen  download krant

Votulastkrant 2013 no. 6
december januari
Verkeersklachten, park Veenhof, gevestigde en verhuizende ondernemers en meer...
artikelen  download krant

Votulastkrant 2013 no. 5
oktober en november
Deze keer in de Votulastkrant: een fotowedstrijd! En verder onder meer: concurrentie voor de Votulastkrant? Nieuws over de molen, bouw je eigen droomhuis en bewust biologische bakkers.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2013 no. 4
juli, augustus & september
Deze maand onder meer: Cumulus stopt, even buurten in de boom, wat gebeurt er bij Mihai Nesu en aan de Samuel van Houtenstraat?
artikelen  download krant

Votulastkrant 2013 no. 3
mei
In dit nummer onder andere: behalve blik ook groen in de wijk, lammetjes in de Griftsteede, onze vormgever als kunstenaar en geven en (in)nemen bij Averechts.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2013 no. 2
maart 2013
Deze maand in de Votulastkrant: afval-overlast door afvalscheiding, hoe zit het met het uitgebrande pand aan de Stieltjesstraat? Wijkkunst en Votulast telt vogels.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2013 no. 1
februari - maart 2013
Bussen in de Atonius Matthaeuslaan, nieuwbouw voor basisschool en kunstenares Xandra Knoth. En speciaal voor valentijn: daten in het café!
artikelen  download krant

Votulastkrant 2012 no. 6
december 2012
In deze krant: een winkel met waarde, donker Utrecht en een opgepimpte wijkmanager.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2012 no. 5
september oktober 2012
In deze krant: wordt er nu gesloopt aan de Talmalaan of niet? Korfballen is niet saai, nieuwe winkeliers aan het Willem van Noortplein en de buren koken via Internet.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2012 no. 4
juni
In deze krant: het riool langs de Kardinaal De Jongweg, voetballen op kunstgras, wonen in een kerk en de metamorfose van Philomeen.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2012 no. 3
Mei 2012
In het meinummer een station in het Griftpark, de metamorfose van David van Tongeren, 40 jaar café Focus en een huisconcert in Tuinwijk.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2012 no.2
maart 2012
In het maartnummer van 2012 een kunstproject om te neuzen, twee muzikale broers, borrelen met de buurt en katteneilandjes in de Koekoeksvaart.
artikelen  download krant

Votulastkrant 2012 no. 1
januari 2012
Huisarts Redeke gaat met pensioen. Wat gebeurt er met het belastingkantoor? De Torteltuin komt bij na inbraak en vernieling en de eerste Votulaster die na een metamorfose in de krant durft!
artikelen  download krant

Votulastkrant no. 6
november-december 2011
Nieuwe bewoners in de Talmalaan, waarom verdwijnen er winkels uit de Anthonius Matthaeusstraat? en wie ondergaat er een metamorfose?
artikelen  download krant

Votulastkrant no. 5
oktober 2011
In dit nummer: de verborgen geschiedenis van de Jacob van der Borchstraat; steun voor zieke dieren en hun arme baasjes; een studentenfiets met garantie en groen in de wijk!
artikelen  download krant

Votulastkrant no. 4
juni 2011
In de maand juni ondermeer in de Votulastkrant: Kinderdagverblijf Nijntje is 40; het wijkgroenplan, bezinning bij Ki Tov en de vrijwilligers van de programmaraad De Leeuw.
artikelen  download krant

Votulastkrant no. 3
april 2011
Met ondermeer artikelen over frisse lucht in Votulast, De Van Humboldtstraat en de EXCURSIE Natuur in Votulast.
artikelen  download krant

Votulastkrant no. 2
maart 2011
Met onder meer artikelen over SelectaDNA, Rolf Bakker en de Alpe'd'Huez, de Zwaluwstraat en krakersnest de Vogelenburcht.
artikelen  download krant

Votulastkrant no. 1
januari - februari 2011
Met onder meer artikelen over de Talmalaan, kapsalon Wonny en de Rabobank aan het Willem van Noortplein.
artikelen  download krant

Votulastkrant no. 6
december 2010
artikelen  download krant

Votulastkrant
p.a. Buurtcentrum de Leeuw
Samuel van Houtenstraat 1
3515 EA Utrecht