Votulastkrant logo

Waakzaamheid in Votulast

Votulast staat gelukkig niet bekend als een buurt waar de criminaliteit welig tiert. Natuurlijk gebeurt er wel eens wat maar onveilig kunnen we onze buurt niet noemen. Toch ontving de redactie onlangs een mail waarin één van onze lezers zich afvraagt voor welke zaken hij de wijkagent kan inschakelen. Of bij wie hij moet zijn als er een vermoeden is van bijvoorbeeld het dealen van drugs in de buurt, zoals het geval was bij deze bewoner. Een terechte vraag zo bleek, want ook de redactie van onze krant wist daarop het antwoord niet.

Het politiebureau van waaruit de wijkagent van Votulast werkt, is gevestigd in Overvecht aan de Kaap Hoorndreef. En Votulast heeft niet 1 wijkagent, er werken 3 agenten in onze wijk. Naast Mark van Dorssen, die we voor dit artikel spreken, zijn dat Petra van Kleef en Tim Breman. Maar wat doet zo'n wijkagent nu eigenlijk en hoe kunnen we ze bereiken?

meer opsporing
"Vroeger mocht je alleen maar 112 bellen in levensbedreigende situaties. Daar is men in de loop van de tijd van afgestapt. Dat komt ook omdat we veel meer aan opsporing doen, vertelt Marc van Dorssen. "Als er een verdacht persoon in de wijk is willen we handelen vóór er een inbraak gepleegd wordt. En dat is eigenlijk wat wij heel veel doen als wijkagent. We willen voorkomen dat mensen die met kwade bedoelingen in de wijk lopen ook daadwerkelijk een criminele handeling verrichten. Daarvoor zijn we 24 uur per dag in de wijk. We maken onze rondes op die plaatsen die bekend staan vanwege overlast. We hebben te maken met drugsoverlast, overlast door hangjongeren, inbraken in woningen en voertuigen, enzovoort."

"Wij zijn opvallend en onopvallend aanwezig. We gebruiken daarvoor auto's, de fiets, motoren en we lopen natuurlijk door de wijk. Als er in het Griftpark een probleem is gaan we natuurlijk niet met een auto rondjes rijden om het park. Daarvoor pakken we de fiets."

onderbuikgevoel
"Zie je dus een verdacht persoon in de wijk, bel gerust 112. Dat is natuurlijk niet vrijblijvend.Er moet dan wel een sterk vermoeden zijn. Je ziet bijvoorbeeld bij de buren de achterdeur openstaan en bent er zeker van dat ze niet thuis zijn. Heb je een vermoeden van criminele activiteiten; dat onderbuikgevoel dat iedereen wel eens heeft, en wil je graag anoniem blijven, dan kun je melding maken via het meldpunt 'Meld Misdaad Anoniem' (www.meldmisdaadanoniem.nl). De derde mogelijkheid is het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende hulp, of om in contact te komen met ons, de wijkagent. En dat contact is erg belangrijk voor ons. Wij willen weten wat er in onze wijk gebeurt en dat komen we voor een belangrijk deel te weten via onder meer de lezers van de Votulastkrant." HJB

Lees meer over: Veiligheid

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2014 no. 5, september

Onrust rondom bouw Schermerhornstraat
lees artikel

Wat is de beste voetbalplek?
lees artikel

Schrijfster draagt boek op aan buurtgenoot
lees artikel

De Gamebox
lees artikel

Rio de Bio werft leden
lees artikel

Dag Biebelebons
lees artikel

Waakzaamheid in Votulast
lees artikel

De hengelaar
lees artikel