Votulastkrant logo

Terug van weggeweest

De oplettende muziekliefhebber zal het niet zijn ontgaan: Staffhorst is terug. Wat vroeger een van de
grootste en bekendste audio- en muziekverkopers van de stad was, is nu de naam van een Vinyl-speciaalzaak aan het Willem van Noortplein. Wij spraken met de trotse eigenaren Martin Staffhorst en Anne Veen.

Martin en Anne kennen elkaar nog uit de elektronicawereld en kwamen elkaar afgelopen zomer weer tegen. Hoe kwamen ze op het idee om een platenwinkel te beginnen? “In augustus dronken we een glas wijn aan de Neude toen Anne me vroeg of het niet eens tijd werd om samen wat te gaan doen,” vertelt Martin. “Als antwoord stelde ik spontaan voor om een platenwinkel te openen. Vanaf dat moment is de bal gaan rollen.”Huisbaas
In een leegstaand pand aan het Willem van Noortplein vonden ze een geschikte winkelruimte. “De huisbaas ervan was ook de huisbaas van Q-Vignes in de Bilt, een wijnimporteur die ik sinds 2013 help met mailingen, website en alles wat met online te maken heeft,” vertelt Anne. “We hebben hem ter plekke opgebeld en gevraagd of het nog te huur was. ‘Ja,’ zei hij, en hij kwam er direct aan.”

De winkel delen
Het pand was met zijn 180 vierkante meter aan verkoopruimte te groot voor de platenwinkel van Martin en Anne alleen. De oplossing was eenvoudig: de winkel delen met Q-Vignes wijnimport. Anne: ‘’Het basisidee was één grote ruimte, waar je kan genieten van lekkere muziek, live optredens én een goed glas wijn. Het beste van beide werelden.”

De muziek en de wijn zijn er, net als de wekelijkse optredens op vrijdagmiddag. De open ruimte bleek uiteindelijk niet haalbaar omdat de gemeente daar geen vergunning voor gaf. Wel kun je via grote ramen van de ene zaak in de andere kijken en via een sluisgang direct van de ene winkel naar de andere toe lopen. De erker van het pand wordt bewust als open ruimte ingericht, waar je kunt ontspannen zonder dat je je direct verplicht voelt om een plaat of fles wijn te kopen.

De lp is terug
Wie denkt dat vinyl een verouderd product is heeft het mis: de verkoopcijfers van platen stijgen al jaren. Om tegemoet te komen aan de vraag naar eigentijdse, moderne platen hebben Martin en Anne dan ook verschillende conservatoriumstudenten aangenomen. Beide eigenaren weten het in ieder geval zeker: de muziek van vandaag – én van morgen - is op vinyl. IK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 1, Januari

Einde aan overlast
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

Drie vrienden doppen hun eigen (koffie-)boontjes
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Van grauwe kantoren naar groen wonen in Lauwerecht Noord
lees artikel

De tuin van...de pastorie
lees artikel

Terug van weggeweest
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel