Votulastkrant logo

Rubriek: Clubbin' de wijk

Het kan fijn zijn om bij een club te horen. Niet zo’n club waar je soms tegen wil en dank toe behoort; zoals de altijd-op-dieetclub, eeuwige vrijgezellenclub of club van jonge ouders die niet slapen, maar een groepje waar je zélf voor kiest. Welke clubs zijn er eigenlijk in Votulast? Misschien zit er wel een geschikte voor jou bij. Dit keer: de zwemclub.

Foto: Jan van Hassel
Foto: Jan van Hassel

Wat is het?
Elke woensdagavond wordt er gezwommen in de Van der Hoeven Kliniek, de tbs-kliniek aan de Willem Dreeslaan en de Oudlaan. Deelnemers kunnen een uur aquajoggen of een uur banenzwemmen. “Als je rustig wil zwemmen ga je maar baantjes trekken,” grapt de badmeester in het halletje van de Van der Hoeven Kliniek. Het eerste groepje zwemmers van de avond staat klaar voor de les aquajoggen. “Ideaal dat het hier kan, zo in de wijk,” zegt deelneemster Heleen. “Het is een klein groepje, dus we hebben eigenlijk een personal trainer.” Mark Koopman zwemt al vanaf het begin mee en doet inmiddels ook de regelzaken. “We hebben nu twee zwemperiodes per jaar; voor de zomervakantie achttien keer zwemmen en na de zomervakantie een reeks van veertien keer. Er wordt een deelnemerslijst gemaakt zodat de portier van de kliniek kan afvinken wie binnen is.”

Voor wie is het?
Iedereen die wil aquajoggen of banenzwemmen is welkom,” zegt Mark. “Omdat de groep klein is en moet wachten om als groep naar binnen te gaan, wordt er altijd even kennisgemaakt en handen geschud. Dat is natuurlijk anders dan wanneer je bij een groter zwembad zwemt.” De aquajoggers zelf zien ook verschillen: “Als we zwemmen gaat de deur op slot. Maar het is bijzonder dat je een kijkje krijgt hierbinnen, er hangt een heel gemoedelijke sfeer. En we kregen een keer een zakje koffie uit de branderij!”

Hoe kom je erbij?
Er sporten nu zo’n negentien mensen en er kunnen nog een paar bij. Mark kan het aanraden: je zwemt in een kleine groep dus je hebt lekker de ruimte. En nog een voordeel: de Van der Hoeven Kliniek heeft echt de lekkerste douches van Utrecht!

Geïnteresseerd? Mail naar m.koopman@kaw.nl MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2024 No. 2, April

Griftpark bijna jarig: vier je mee?
lees artikel

Clubbin' de wijk
lees artikel

Straatstijl
lees artikel

Miss Senior Pride uit de Vogelenbuurt
lees artikel

Frisse start voor de Torteltuin
lees artikel

Verkeer verleden tijd
lees artikel

Spelletjesavond met pizza voor studenten
lees artikel

Wat doet u hier?
lees artikel