Votulastkrant logo

Rubriek: Hello, goodbye!

Er wordt wat af verhuisd in Votulast. In deze nieuwe rubriek gaan we op bezoek bij de nieuwe buren, en zwaaien we de oude uit.

MENEER SO
ZATERDAG 30 DECEMBER, 14:00 UUR, WILLEM VAN NOORTSTRAATAl twintig jaar zit op de Willem van Noortstraat, tussen Cafetaria Sakis en Café de Donder, een onopvallende afhaalchinees van de oude stempel: Afhaalcentrum Kam Ming. Toen Kam Ming in 1998 opende had elke wijk zijn eigen afhaalchinees, maar inmiddels lijken deze traditionele zaken plaats te maken voor meer eigentijdse varianten.

Achter het doorgeefluik van Kam Ming maakt meneer So met behulp van mevrouw So de overbekende bami goreng en babi pangang. Zijn koksdiploma, behaald op 8 mei 1972, hangt aan de muur; zwaaiende gouden katten, behang met gouden bloesem, rode lampionlampen en versleten zeil maken het interieur af. Vergane glorie. Vandaag is de laatste dag, en dan mag meneer So de vermoeide benen te ruste leggen.

Tijd voor een gesprek is er niet: de klanten wachten, het werk in de keuken ook. Een foto mag wel, als ik maar opschiet. Een vaste klant komt afscheid nemen. Hij geeft meneer So een hand, en bedankt hem voor al die jaren rijsttafelen. Hij was niet de eerste: her en der staan bloemstukken met kaartjes. “Wat gaat u nu doen, meneer So?” vraag ik. “Gaat u uitrusten?” “Nee, nee”, zegt meneer So, “niet uitrusten, reizen.” Mevrouw So komt binnen, met volle boodschappentassen. “Gaat u mee op reis?” Mevrouw So moet lachen. “Nee hoor, niet reizen, ik moet werken!”

Samen duiken ze snel de keuken in, achter het schuifloket hoor ik het geluid van een koksmes op het hakblok en olie sissen in een wok. Op het raam hangt een briefje. “Enorm bedankt dat wij voor u hebben mogen koken en onderdeel mogen zijn van deze mooie buurt. Hele mooie en warme herinneringen, dat is wat we gaan meenemen na de allerlaatste werkdag op 30 december. NB: in dit pand komt in de toekomst een woonbestemming.” WvdN

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 1, Januari

Einde aan overlast
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

Drie vrienden doppen hun eigen (koffie-)boontjes
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Van grauwe kantoren naar groen wonen in Lauwerecht Noord
lees artikel

De tuin van...de pastorie
lees artikel

Terug van weggeweest
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel