Votulastkrant logo

Muziek proeven aan de Bemuurde Weerd

Een dun laagje stof op de bar verraadt de recente verbouwing, personeel zoekt zijn weg achter de bar, er wordt nog gezocht naar de beste plek om de taart te bewaren, maar het is officieel geopend: Het Muzieklokaal aan de Bemuurde Weerd.

Op het eerste gezicht lijkt het een modern, normaal café. Strakke inrichting, veel licht en een bijzondere houten bar bepalen de ruimte. Maar als je je oren spitst snap je het verschil: hier geen ruige beats uit de boxen, maar alleen klassieke muziek. Bedoeld om “klassieke muziek naar de mensen te brengen, in plaats van de mensen naar het concertgebouw,” aldus Talitha Verheij, die dit ‘eerste klassieke proeflokaal waar klassieke muziek centraal staat’ samen met Sanne van Buuren oprichtte.

Eten met een verzoeknummer
Op de kaart van Het Muzieklokaal vind je naast drankjes en eenvoudige gerechten ook cd’s. Alle muziek die je er kunt luisteren staat er opgesomd, zodat je een verzoeknummer kunt indienen. Bevalt het je? Dan kun je de cd hier ook meteen kopen. De collectie cd’s wisselt regelmatig.

Crowdfunding
De opstart van Het Muzieklokaal ging via een bijzondere weg. Door middel van crowdfunding werd het investeringskapitaal bijeengebracht. Mensen die geloofden in het idee konden een bijdrage doen om het plan te verwezenlijken. De campagne liep zo goed dat er meer dan het doelbedrag werd opgehaald. De zoektocht naar een locatie kon beginnen.

Talitha Verheij en Sanne van Buuren in Het Muzieklokaal
Talitha Verheij en Sanne van Buuren in Het Muzieklokaal


Bemuurde weerd
Talitha: “Met een horecamakelaar bezochten we meerdere plekken. We wilden niet tussen de winkels omdat we een ander publiek zochten en de panden die we zagen waren te afgeragd of te duur. Na een aantal panden werden we gebeld dat dit pand aan de Bemuurde Weerd een optie zou kunnen zijn. Het pand is van Sophie’s Kunstprojecten en via een ambtenaar van de gemeente was dit weer aan ons getipt. We zijn gaan kijken en waren direct enthousiast!”

Er was nog geen horecavergunning maar omdat de gemeente in de omgevingsplannen had opgenomen dat zij graag in dit gebied horeca wilde, durfden Sanne en Talitha de stap aan. De vergunning werd verleend en de grote verbouwing kon beginnen. Samen met interieurbouwer Lennard Eijkman werd vervolgens de inrichting bepaald.

Twee passies
In Het Muzieklokaal komen twee passies van Talitha en Sanne samen: horeca en klassieke muziek. Talitha: “Sanne is degene met de horeca-ervaring, mijn passie is de klassieke muziek. Met de opening van ons proeflokaal maak ik nu kennis met de horeca. Nieuw, maar heel leuk.”

Sanne: “Na de opstartfase, zullen Talitha en ik ons veel meer gaan bezighouden met de programmering en minder met de bar. Nu al speelt er op donderdagavond iedere week een student van het conservatorium live bij ons en op zondag een gekozen musicus. Ik hoop dat we een gemixt publiek krijgen: zij die komen kennismaken met klassieke muziek en zij die dit al kennen en het leuk vinden om het in proeflokaalsetting te beleven.” GM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 1, Januari

Hoe verder met de Josephkerk?
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Rechtstreeks van de boer naar het Griftpark
lees artikel

Hennie vertelt...
lees artikel

Brinkers Tapijten stopt
lees artikel

Over de drempel in Votulast
lees artikel

Muziek proeven aan de Bemuurde Weerd
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel